פרטי קבוצה פרטי

administrators

רשימת חברי הקבוצה

Z zvi
  • חביתה ללא שמן

    כמה פעמים עשיתם חביתה יצאה לכם חביתה שומנית?

    אז לא בדיוק שאין שמן בחביתה. אך הטריק הבא מלמד איך להכין חביתה עם שמן אך לא תרגישו אותו.

    לוקחים את הביצה/ים ומערבבים בקערה קטנה
    כמובן שמים מלח ופלפל.
    בזמן שהביצה בקערה מוסיפים כפית אחת של שמן ומערבבים היטב.

    מחמים מחבת טפלון או כל מחבת אחרת ושופכים את הביצה למחבת.
    בגלל שיש שמן בביצה הביצה לא תדבק למחבת והחביתה לא תהיה שומנית

    פורסם במתכונים
  • מיץ פטל "ענבים" לילדים

    מכירים את זה שילדכם רוצה מיץ פטל אבל לא בא לכם לתת לו פטל מתוק?

    הטריק הבא בא ללמד איך "לעבוד" על הילדים וכולם יוצאים מרוצים

    קונים בקבוק מיץ ענבים (כזה של הקידוש) הכי פשוט.
    לאחרונה יצא לשוק בקבוקים שזה מיץ ענבים עם תוספת סוכר - אפשר לקחת את זה.

    כאשר הילד מבקש פטל שמים טיפה של מיץ ענבים בכוס ומוסיפים לו מים.
    המים יצבעו בצבע אדום ויורגש טעם של פטל ענבים.
    לילדים קטנים עם בקבוק פשוט הם יראו שזה פטל אדום.

    טעם המים יהיה מתקתק עם כמות סוכר מינימלית.
    יתרון נוסף הוא שמיץ ענבים הוא 100% ענבים כך שאין את כל התוספות של סוכרים ורכיבים נוספים.
    במיץ הענבים עם הסוכר בד"כ זה 70% מיץ ענבים ו 30% סוכר. הפטל הזה יהיה טיפה יותר מתוק מבקבוק 100% מיץ ענבים
    לבקבוק עם הסוכר שימו לב שב 100 מ"ל משקה יש כ 4 כפיות סוכר אם עם הדילול של המים יצא בהרבה פחות סוכר

    פורסם במתכונים
  • תרכיז לימונדה

    הפעם אסביר איך להכין לימונדה קרה לימי קיץ חמים.

    מצרכים:

    • 6-7 לימונים רכים (צריך 300 מ"ל מיץ לימון טרי)
    • 400 מ"ל מים
    • כ- 20 גרם סוכר
    • 7-8 עלי נענע (לא חובה)

    הוראות הכנה:

    • שמים את המיץ לימון בסיר קטן ומתחים להרתיח את המיץ.
    • שהמיץ מתחיל לרתוח מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
    • מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס.
    • זה הזמן לטעום (בעדינות זה חם) ולבדוק שזה לא חמוץ/מתוק מידי
    • נותנים למסה שבסיר לרתוח טוב ומוסיפים את עלי הנענע.
    • ממשיכים להרתיח עוד 5-7 דקות ומוצאים את עלי הנענע מהסיר.

    בינתיים עד שהמסה מבעבעת לוקחים בקבוק זכוכית עם פקק ושוטפים טוב את הבקבוק והפקק.
    שימו את הבקבוק על צלחת ושפכו בעדינות את המסה שבסיר לבקבוק.

    • סגרו היטב את הבקבוק והפכו אותו מספר פעמים.
      שימו לב המיץ נורא חם ולכן תשתמשו בעדינות במגבת/כפפת

    *תתנו לבקבוק להתקרר בטמפרטורת החדר כמה שעות.

    • שמרו את הבקבוק במקרר עד 3 ימים.

    הכנת המשקה:
    שמים טיפה בכוס ומוסיפים מים קרים ומערבבים ושותים.

    אפשרות נוספת
    שהבקבוק קר שופכים לתוף תבניות סיליקון את התרכיז ומקפיאים (שימו לב שיש לשים את הסיליקון על מגש קטן)
    שהקוביות קפאו אפשר להוציא בכל פעם קובייה ולשים בכוס עם מים קרים, לערב היטב ולשתות.

    פורסם במתכונים
  • סגירת שקיות מוצרים יבשים

    מי לא מכיר את ה"קליפסים" שסוגרים איתם שקיות מוצרי בישול יבשים. (פסטה, פתיתים, פרורי לחם וכו')

    תמיד צריך לחפש את הקליפס הקטן או הגדול שמתאים לשקית ונוצר כמין "פרח" של השקית בסגירה.

    הטריק הבא הוא חיסכון במקום וסגירה יעילה ביותר.

    הולכים לחנות כלי כתובה וקונים את הקליפסים השחורים שמאגדים איתם דפים.
    ישנם 4-5 גדלים לקליפסים האלו.
    קונים מכל גודל כמות שאתם צריכים.

    הקלפסים הקטנים ביותר מתאימים לסגירה חוזרת של שקיות אבקת אפיה, סוכר וניל פודינג וכו, (כל השקיות הקטנות והדקות)
    ככול שעולים בגודל הקליפס ניתן לסגור שקיות גדולות יותר.

    הטריק הנוסף הוא לפתוח את השקית בקו ישר במספריים ואז בסגירה משחרים אויר מהשקית ומקפלים את השוליים כלפי פנימה ומגלגלים את החלק העליון כלפי מטה 2-3 קיפולים ואז שמים את הקליפס המתאים לפי עובי הסגירה.

    זהו, גל הסגירה יותר הרמטית, השקית לא נקרעת, ובגלל הקיפול הנפח של השקית קטנה.

    יש עוד 2 יתרונות למוצר הזה והם:

    1. המוצר לא מחליד וניתן לשטוף אותו במים.
    2. אפשר לאכסן שקיות במקרר עם הקליפס ולא יקרה לו כלום. (חלודה)

    fc127b45-43a7-483e-a4c4-2aa4eaf0575b-image.png

    פורסם בטיפים למטבח
  • כיצד לחמם את הבית בהפחתת עלויות

    גילוי נאות:

    1. את הטיפ הזה אני מכיר לפחות 15 שנה אך לא בדקתי אותו אבל הוא עובד.
    2. ראיתי את הטיפ הזה באתר מחו"ל שחיפשתי "איך בונים בונקר"

    למרות שהחורף עומד להסתיים וברוב הבתים יש מייבשי כביסה הפועלים לייבש את הבגדים.

    אז אם יש לכם מייבש כביסה שעובד אז למה לא לנצל אותו לחמם את הבית ולחסוך בחשמל וכל עוד שאנכם חוששים מלחות בבית?

    עקבו אחרי השלבים הבאים:

    1. הוציאו את צינור האויר המותקן ממיבש הכביסה (מכוון חוץ הבית) והכניסו אותו פנימה.
      במידה והוא קצר אפשר להאריך אותו בעוד מטר-שתיים רק והקפיד שלא יווצרו כיפופים חדים מידי.
    2. קחו גרב ניילון וחברו אותו לקצה הצינור הפתוח כאשר הצינור מוכנס לגרב.
    3. אבטחו את הגרב עם חוט קשור מסביב.
    4. העבירו את הצינור למקום כזה שהחום יוכל להתפזר.
    5. הכניסו את הכביסה למייבש הכביסה והפעילו את המכונה.

    מייבש הכביסה יעבוד ויצא אויר חם דרך השרוול שיש עליו את גרב הניילון.
    סיבי הבגדים יתפסו בתוך גרב הניילון אך האויר החם יתפזר בחדר ויחמם את האזור.

    בפעולה זו תחסכו גם להפעיל מזגן בחימום וגם מייבש כביסה בו זמנית.

    1. בסיום הפעולה של המייבש חכו כמה דקות ואז שחררו את הגרב.
    2. נקו את הגרב מהסיבים וחברו בחזרה את הגרב לפעולה הבאה.

    הטריק הזה יעבוד במידה ויש לכם רמת לחות נמוכה בבית.

    בגלל אזורים שונים בארץ שווה לנסות פעם אחת ולראות את התוצאה.

    שיטה נוספת לטריק
    אם לא בא לכם לשים את הצינור בבית אבל אתם גם לא רוצים שהסיבים של הבגדים יסתובבו לכם בית. תוכלו לשים את הגרב בצינור ולהשאיר במרפסת שרות ואז הסיבים יתפסו בגרב ולכם יישאר רק לנקות את הגרב בסיום הפעולה של המייבש.

    הערה: כל הטיפים שאני כותב הם על אחריות המשתמש בלבד.
    אני כותב רק את הרעיון המרכזי
    `

    פורסם בטיפים לבית
  • מקפיאים ביתיים - השלמה למקררים

    בהמשך למאמר של המקררים אני ממשיך לעניין המקפיאים הביתיים זהו רק מאמר משלים לנושא הקירור

    שוב אני לא מדבר על עניין שבת אלא על סוגים וטכנלוגיות

    במקפיא ביתיים יש 2 סוגים עיקריים

    1. מקפיא Defrost
    2. מקפיא No frost

    ושני טכנלוגיות

    1. ON-OFF
    2. inverter

    בשונה ממקררים שיודעים לעשות את שני הפעולות מקפיא יודע לעשות רק פעולה אחת ולהקפיא.

    את שיטות העבודה והטכנולוגיות תוכלו לקרוא הפוסט של המקררים אני רק אתמקד בדברים החשובים.

    מקפיא Defrost

    מקפיאי Defrost יכולים להגיע בגדלים שונים והם הפשוטים ביותר וזהו המקפיא הנפוץ ביותר.
    שיטה זו שיש מאייד אחד ענקי שמתפרס בכל פנים המקפיא בצורת מדפים ואת המוצרים שמים על המדף עצמו שזה העצם המאייד רק שיש דלתית שסוגרת את המדף.

    שיטת ההקפאה הזו היא שיטת הקפאה זו היא שיטת הסעת החום הטבעית בין המוצרים ליחידת הקירור ולכן יחסית איטית אי לכך יש לתת זמן למוצרים לקפוא.

    יתרונות של מקפיא Defrost

    1. מקפיא זול מאוד ויחסית.
    2. קומפקטי (רובם מגיעם נמוכים)
    3. תיקונים יחסית פשוטים וזולים (ולפעמים כמעט אין תקלות)

    יחסרונות של מקפיא Defrost

    1. בד"כ המקפיאים האלו יחסית נמוכים ולכן המקום בהתאם.
    2. צריך להפשיר מידי חצי שנה את המקפיא. (בדומה למקרר Defrost)
    3. המוצרים יכולים להדבק לסוללה

    הערה למקפיא Defrost
    היות שבשנים האחרונות עושים את מאיידי המקפיאים האלו מאלומיום לכן, לאחר ההפשרה צריך לייבש טוב טוב את החלק הפנימי והמאייד . אפילו להשאיר את דלת המקפיא 24 שעות פתוחה לייבוש סופי.
    מה שקורה זה שאם נשארים טיפות מים ולא מיובשות הם אוכלות את האלומניום ונוצר רשת של חורים שלא רואים אותה בעין. (אנשים לפעמים לא מבינים למה הם ניקו את המקפיא ולאחר מכן יש בעיה בגז)

    מקפיא No frost

    בד"כ מקפיאים אלו מגיעם גדולים יותר (7 מגירות) ויש בפנים מאייד מקופל עם מאוורר שמזרים אויר קר לחלל המקפיא והיות והאויר הקר זורם ע"י מאוורר (מאולץ) אין לנו בעיה לשים את כל הדברים בתוך מגירה נשלפת.
    בדומה למקרר No frost גם מקפיא זה מידי כמה שעות עושה הפסקות להפשרה מלאה וחוזר לעבוד.

    יתרונות של מקפיא No frost

    1. אין צורך בהפשרה מידי חצי שנה
    2. מגירות נוחות להכנסת המזון
    3. אין כמעט קרח על המוצרים עצמם

    חסרונות של מקפיא No frost

    1. בד"כ המקפיאים האלו יחסית גבוהים ולכן המקום בהתאם.
    2. תקונים עלולים להיות יותר יקרים (פקוד אלקטרוני,גו"ח,טיימר הפשרה וכד')
    3. מחיר המקפיא יחסית יקר ביחס למקפיא Defrost

    אז מה באמת לקנות מקפיא No frost או Defrost?

    טוב, זה כבר יותר פשוט מאשר מקרר.
    הכל תלוי לפי טעמכם האישי ומיקום בבית ותקציב.

    ושאר המסקנות מהמקררים נשארים אותו דבר בדיוק.
    (כמדומני שפרט לילדים שאין להם מה לעשות מלפתוח מקפיאים)

    פורסם במאמרים
  • מקררים

    הפעם אסקור בפניכם את סוגי המקררים והטכנולוגיות שקיימים בשוק (אני לא מדבר שמות של חברות אלה על אופן פעולתם).
    כמו כן אני לא מדבר על מצב שבת שזה נושא בפני עצמו.

    את מה שכתבתי כאן לא תמצאו במרוכז בשום מקום במרחבי הרשת לכן ניתן להגדיר שמאמר זה מסכם את כל נושא היקף נושא המקררים. (לקח לי מעל חודש לשכתב את זה!!)

    ישנם 2 סוגי מקררים

    1. מקרר Defrost (קירור בהסעה טבעית)
    2. מקרר No frost (קירור בהסעה מאולצת)

    ובנוסף ישנם 2 טכנולוגיות של מקררים

    1. מקרר ON-OFF
      2.מקרר בטכנולוגיית inverter (אינוונטר)

    הקדמה קצרה איך בנוי/עובד מקרר
    ביחידת קירור יש 4 יחידות עיקריים והם: מדחס, מעבה, מאייד, אביזר הצרה. בנוסף לתרמוסטט ולמערכת החשמל.
    המעבה והמאייד יכולים להגיע ב 2 צורות

    1. מעבה/מאייד שטוח
    2. מעבה/מאייד מקופל.
      המדחס דוחס את הגז למעבה ומשם עובר לאביזר ההצרה ובסיומו מגיע להתפשטות למאייד ומתחיל פעולת הקירור וחוזר חלילה

    ברשותכם אתן סקירה קצרה של אופן הפעולה מהסוגים והטכנולוגיות ואח"כ אראה לכם את השילוב בין כל הסוגים.

    מקרר Defrost

    זהו בין המקררים הנפוצים שקיימים היום בשוק (לפחות בדגמים הקטנים).
    מקרר זה עובד עם מאייד שטוח שמכסה את פנים שטח תא המקפיא ומשם הוא ממשיך לכיוון תא המזון עם עוד חלק קטן מהמאייד. (כביכול המאייד מחולק לשני חלקים כאשר חלקו הגדול במקפיא וחלקו הקטן בתא מזון).
    כאשר מה שמקרר/מקפיא את המזון זה האוויר הנע בעדינות לכיוון המאייד ובכך נוצר קירור/הקפאת המזון

    זהו המקרר הפשוט שקיים היום בשוק בגדלים שונים

    יתרונות של מקרר Defrost

    1. שיטת העברת חום בצורה טבעית לשימור המזון
    2. מקרר פשוט להפעלה ללא כפתורים מיוחדים (רק מע' קירור ותרמוסטט)
    3. מקרר פשוט לתחזוקה
    4. סירקולציית אויר בכל תא בנפרד
    5. קל לנקות

    חסרונות של מקרר Defrost

    1. לוקח הרבה זמן לקרר את המזון.
    2. פעם בחצי שנה צריך להפשיר את הקרח המצטבר ולנקות בתא ההקפאה

    מקרר No frost

    כמו חברו הטוב (מקרר ה-Defrost) זהו בין המקררים הנפוצים ביותר שקיימים בשוק.
    בשונה ממקרר ה-Defrost המאייד מקופל וממקום בתא ההקפאה ולידו נמצא מאוורר שמסיע את האוויר בתוך תא ההקפאה וכאשר ישנו פתח חדירת אוויר קר לכיוון תא המזון ופתח אויר חוזר שנמצא בין תא מזון למקפיא.
    המאוורר מאלץ את האוויר להסתובב בחלל המקרר כאשר הוא עובר דרך סוללת האיוד ובכך מתקרר/נקפא המזון.
    כאשר הספקת האוויר שבין תא המזון לתא הקירור נמצא "דמפר" שדרכו ניתן לשלוט על כמות האוויר שתרד לתא המזון.
    היות ובגלל שהמאייד מקופל ועובד עם מאוורר ועקב הטמפרטורה הנמוכה (24-) ישנם הצטברות של קרח במאייד ולכן המדחס עובד ע"פ זמני טיימר ופחות או יותר בזמנים קבועים מערכת הקירור מפסיקה לעבוד וגו"ח מתחיל לחמם את הקרח המצטבר וממיס אותו וחוזר חלילה.

    למקרר זה כבר נוספים לו עוד חלקים חשמליים כגון: טיימר,גוף חימום,מאוורר בנוסף לחלקים הקבועים של מקרר ה Defrost.

    במקרר זה ישנו טיימר פעולה שמידי כמה שעות הוא עוצר את פעולת המדחס לחלוטין ללא קשר למצב הקירור של המקרר ועושה הפשרה ביחידת הסוללה הפנימית.
    פעולה זו מנקה את הקרח המצטבר ומתחיל את את פעולה האיוד מהתחלה כמה שעות

    יתרונות של מקרר No frost

    1. קירור/הקפאה של מזון יותר מהיר.
    2. יכולה הקפאה גבוהה יותר.
    3. שליטה על כמויות האוויר לתא מזון.
    4. יותר חסכוני בחשמל מחברו ה-Defrost זמן עבודת מנוע פחותים עקב הקירור המהיר.

    חסרונות של מקרר No frost

    1. תיקונים תכופים יותר של חלקי חשמל שונים (תרמוסטט ביטחון,גו"ח מאוורר וכד')
    2. הצטברות קרח בתעלות אויר חוזר והספקת אויר לא מזון.
    3. סתימות מים בצינור ניזוק עקב הצטברות קרח/לכלוך.
    4. בכדי לנקות באזור המאייד יש לפרק רכיבים מהמקרר

    מקרר בטכנולוגיית ON-OFF (בדומה למזגני ON-OFF)

    מקררים מסוג ON-OFF הם המקררים הנפוצים ביותר שקיימים בשוק. כוונת הטכנולוגיה היא שהמדחס מפסיק לעבוד ברגע שהטמפרטורה מגיעה למה שנקבע ע"י התרמוסטט (זה לא משנה אם זה תרמוסטט מכני או פיקוד דיגיטלי.) וברגע שיש דרישה של המקרר שנקבע ע"י התרמוסטט המדחס מתחיל לעבוד שוב.

    מדחס זה "יחסית" בזבזני בחשמל מפני שכל התנעה שלו יש צריכת זרם מוגברת ואח"כ מתיישרת.
    כיום המדחסים האלו משתדלים לייצר אותם בצורה כזו שיוכלו לקבל את הניצלות המקסימלית.
    מדחס זה יודע לעבוד עם תרמוסטט מכני או פיקוד/מחשב אלקטרוני.

    יתרונות

    1. מדחס אמין מאוד
    2. כל טכנאי מקררים יוכל לטפל בו

    חסרונות

    1. אין חסרונות מיוחדים למדחס זה פרט לתקלות נפוצות כגון: "אנטי טמבל" נשרף או מדחס תקול

    מקרר בטכנולוגיית inverter (אינוונטר) (בדומה למזגני inverter)

    מקרר בטכנולוגיית inverter מקושר בד"כ למדחס עצמו.
    אופן פעולת המדחס היא וכאשר הפיקוד מרגיש שהטמפרטורה מגיעה לדרישה שנקבעה הפיקוד מעביר דרישה למדחס להוריד את סיבובי המנוע שלו. וכאשר יש דרישת קירור (כגון: תפיחת דלת לזמן גדול) הפיקוד נותן דרישה להאיץ את המדחס ולהגביר את הקירור בהתאם.
    המדחס הזה עובד מהרגע שהכנסתם אותו לחשמל כל הזמן.
    מדחס זה יודע לעבוד רק עם פיקודים חכמים.

    יתרונות

    1. מדחס יכול להגיע לניצלות גבוהה עקב שינוי תדרי העבודה שבו ולכן בגלל שהוא עובד כל הזמן הוא חסכוני יותר

    חסרונות

    1. עלות טיפול גבוהה מאוד במקרה של תקלה.
    2. בד"כ רק טכנאי מוסמך של החברה יכולה לטפל במדחס/מקרר כזה
    3. רכיבים מיוחדים למקרר ובד"כ ניתן להשיגם רק בחברה.

    שילובים בן סוגי המקררים לטכנלוגיות השונות.

    1. מקרר Defrost תמיד יגיע עם מדחסי ON-OFF (אני לא מכיר מקרר Defrost עם מדחס אינורטר - אם מישהו מכיר אשמח לדעת).
    2. מקרר No frost כנ"ל כמו מקררי ה Defrost עם מדחסי ON-OFF או inverter
    3. מקרר Defrost משולב No frost כאשר תא ההקפה הוא No frost ותא מזון הוא Defrost בדר"כ שילוב כזה תפגשו בסדרות היוקרתיות מאוד.
      יתרונו של השילוב הזה הוא שההקפאה תהיה מהירה והקירור בתא מזון יהיה יחסית איטית ולכן זה יותר טוב למזון.
    4. מקרר עם מדחס אחד ושני יחידות קירור.
      כלומר: ישנו מדחס אחד עם 2 מאיידים (אחד במקפיא ואחד בתא מזון) ושניהם עובדים במקביל ואין קשר בין התאים.
    5. מקרר עם 2 יחידות קירור נפרדות
      כלומר: זהו מקרר שיש בו 2 מדחסים וכל תא עובד בנפרד ללא קשר לחברו.

    יש לציין שבסעיפים 3,4 יכול להיות סוגים שונים של קירור כלומר בתא ההקפאה יהיה מאייד מקופל (No frost) ובתא מזון מאייד שטוח (Defrost) ולחלופין בהתאם (כל הווריצות אפשריות כולל מדחס אחד רגיל/אינוונטר והחלפת שיטת קירור/הקפאה)

    פיקודים

    לא אתעמק הרבה בנושא זה ארשום בקצרה.
    ישנם 2 סוגים של פיקודים

    1. מכני
    2. אלקטרוני

    מכני
    זהו התרמוסטט הפשוט עם "בלה" (הצינורית הארוכה שאתם רואים).
    בצינורית הזו יש גז כאשר הגז מתפשט או מתכווץ המפסק משנה את כיוונו (פתוח-סגור)

    אלקטרוני/בקר/מיקרו בקר/מחשב קטן
    אלא כרטיסים אלקטרונים עם רכיבים אלקטרונים שונים אשר מחוברים אליו רגשים.
    יתרונם של כרטיסים אלו שאפשר לחבר מס' רגשי טמפרטורה או סנסורים שונים והבקר שולט עליהם לשליטה מדוייקת.

    יתרונות וחסרונות של פיקודים

    תרמוסטט מכני
    יתרונות

    1. קל לתפעול
    2. כמעט ולא מתקלקל (במידה ומתקלקל - קל להחלפה)
    3. חלק זמין (ובמידה ואין זמינות בד"כ תמיד אפשר למצוא משהו תואם)
    4. עלות זולה להחלפה

    חסרונות

    1. צריך להיזהר שלא ישבר ה"בלה" (הצינורית)
    2. השליטה על הטמפרטורה אינה מדויקת

    תרמוסטט אלקטרוני
    יתרונות

    1. שליטה מדייקות של הטמפרטורה מול הבקר

    חסרונות

    1. סבירות התקלקלות גבוהה.
    2. עלות החלפה/תיקון גבוהה
    3. לא תמיד ניתן לתקן
    4. רק טכנאי שמבין יגע במקרר הזה לתיקון

    פלסטיקה ומדפים ומגירות

    אחד הנושאים הכאובים במקררים הוא נושא הפלסטיקה והמידוף.

    לא פעם קורה שחלקי הפלסטיקה נשברים אם זה בגלל כושר עמידות הדברים שמניחים עליהם דברים או מבלאי.
    ע"פ חוק היבואנים חייבים לשמור במלאי חלקים ל 7 שנים לקיומו של המקרר השאלה היא רק אם הם מוכנים למכור אותו במחיר שפוי.

    אם פעם תלכו לחנות מוצרי חשמל תראו לא פעם 2 סוגי מקררים של חברות שונות אך החלקים הפנימים שלהם דומים ולכן לפני שקונים מקר שווה להציץ בין הדגמים (ולפתוח דלתות) ולראות אם החלקים דומים (אפילו תנסו להחליף), לכן במצב כזה תוכלו לשמור את דגם המקרר שדומה מחברה אחרת ותמיד לנסות להשיג משם חלקים.

    גומיות ואטמים

    לא בכל המקררים ניתן להחליף אטמים למקרר ולכן לפני שאתם קונים מקרר בדקו אם אפשר להחליף אטמים או שיש להחליף דלת שלמה.
    ישנם מקררים שבשביל להחליף אטם לדלת יש להחליף את כל הדלת וזה לא תמיד משתלם (וגם אם תרצו לפעמים לא תמיד יש את צבע הדלת של המקרר שלכם).

    טיפ נוסף: אפשר מידי פעם להזליף על אטמים מים חמים בכדי לרענן אותם ושלא יתייבשו.

    מה עדיף תא הקפאה עליון ותא מזון תחתון או להפך?

    לדעתי, הדעות כאן חלוקות.
    אנסה לרדת לפרטים מה עדיף אך זה גם עניין של נוחות ולפני שאתם קונים תבדקו את המנוחות מבן הסוגים השונים (למרות שאני חושב את תא הקפאה עליון עדיפה)

    היות אויר קר הוא יותר כבד מאויר החם והשפעתו שונה ממקרר של תא הקפאה עליון לתא הקפאה תחתון.
    והיות שיש גם טכנולוגיות שונות (2 מדחסים או 2 מאיידים) אזי ניתן לשחק עם תא ההקפאה.

    תא הקפאה עליון ותא מזון תחתון
    ישנם 2 סוגים של מקררים (לא מחשיב את מקררי Defrost)

    1. מאייד בתא הקפאה עם דמפר לתא מזון.
    2. 2 מאיידים (אחד בתא מזון ואחד בתא הקפאה) ללא דמפר.
      הסבר:
    3. מאייד בתא הקפאה עם דמפר לתא מזון.
      בגלל שהאוויר הקר כבד יותר מאויר החם ישנו דמפר עם פתח אין חוזר ולכן הקירור ה"מסיבי" נשאר בתוך תא ההקפאה ורק חלקו יורד לתא מזון.
      אי לכך יוצא "סחרור" אויר בין 2 התאים ולכן פתח אויר חוזר חייב להיות תמיד פתוח
    4. מקרר עם 2 מאיידים (או 2 מערכות קירור נפרדות)
      במקררים אלו יש לכם שליטה בכל תא ותא באופן מדויק יותר.

    יתרונות
    1 . *אין לילדים מה לעשות במקפיא (גבוהה).
    2 . המקפיא הוא מול העיניים.
    3 . לאנשים נמוכים (יחסית וילדים יסתדרו יותר טוב עם מקרר כזה)

    חסרונות
    היות ותא ההקפאה גבוהה צריך להתכופף לתא מזון

    תא הקפאה תחתון ותא מזון עליון
    במקררים הישנים עם תא הקפאה למטה הייתה בעיה מאוד קשה שתמיד היה קרח (כיום אני לא יודע מה קורה) שנתקע במאוורר שזרק את האוויר הקר למעלה לתא מזון (אמרנו כבר שאויר קר יותר כבד?) ולכן, בגלל שיש מאמץ לזרוק את האוויר הקר זה יצר בעיה מסוימת.
    ולכן תמיד אם אתם לוקחים מקרר עם תא ההקפאה למטה תשימו לב לזה ובמיוחד עם המקררים שתא ההקפאה הוא מגירה ששם הבעיה יותר נפוצה.
    במקררים שיש כבר את הטכנולוגיה שניתן להפוך את תא ההקפאה לתא מזון היא פשוט שיש באותו תא מאייד נפרד משאר במקרר ומשחקים בטמפרטורה של בתא עם מדחס אינוונטר (שגם ככה הוא קיים).

    יתרונות
    1 . תא מזון עליון מול העניים.
    2 . התאים יותר גדולים ורחבים
    3. מתאים בעיקר להורים ופחות לילדים

    חסרונות
    1 . גישה לילדים.
    2 . בגלל שתא מזון גבוהה לפעמים קשה להגיע למקומות הגבוהים (הן בתא והן בדלת).
    3 . גובה בין המדפים לא תמיד מספיק לסירים (במיוחד לסירים גבוהים)

    יצרן קרח (Ice maker) חצי אוטומט או אוטומט מלא

    חצי אוטומט
    אולו תבניות שאתם שמים בהם מים לבד ולאחר ההקפאה אתם מסובבים אותו והקרחונים נופלים לתא יעודי לזה.

    אוטומט מלא
    המקרר מחובר למקור מים וישנו מכונה שממלא מים וברגע שהקרחונים קפואים במכונה מפילה אותם לתא יעודי לכך.

    מקרר עם קיוסק (נוסף)

    ישנם מקררי שמגיעים עם קיוסק מים קרים.
    פירושו של דבר המקרר מחובר למקור מים וישנו מתקן שמתמלאים בו מים ומקרר אותם ואת המים האלו ניתן למזוג ולשתות מים קרים בעת הצורך.(ישנו ברז חשמלי בחזית במקרר)
    בד"כ גם מקררים אלו מאופיינים שהיצרן קרח שלו הוא אוטומט ומפני שיש לו כבר את מקור המים מחובר למקרר.
    יש לשים לב שפעם בחצי שנה-שנה יש להחליף פילטר מים כאשר ישנם יצרנים שמאפשרים שפילטרי המים יהיו פשוטים וזולים ונמצאים מחוץ למקרר וניתן להחליפם בקלות ולבד וישנם יצרנים שיש להם פילטר בצורה מיוחדת בתוך המקרר.

    מקרר עם דלת בקבוקים (נוסף)

    במקררים עם 2 דלתות תא מזון יצרנים רבים עושים דלת נוספת קטנה בחזית אחת הדלתות שנמצא בדיוק מאוחרי מתקן בקבוקי השתיה כך שאם תרצו לקחת שתיה לא תצטרכו לפתוח את הדלת הגדולה
    במשך הזמן יצרנים רבים שכללו את דלת זו והיא נועדת שתכלו לשים שם את הדברים השכיחים שלכם(כגון: חמאה,ממרחים שונים וכד') ובכך לחסוך את פתיחת הדלת הגדולה של המקרר.
    כל זה נועד להנדסת אנוש שלכם כלקוחות יהיה יותר קל ונעים עם המקרר (בדיוק כמו המתקן קרח והקיוסק)

    מקרר רחב או SBS (דלת ליד דלת)

    מקרר רחב
    אלו המקררים הנפוצים שניתן לשחק עם המדפים שלהם כמו כן במקרר רחב אתם יכולים לשים דברים לכל רוחב המקרר.

    מקררי SBS (ערוך)
    מקררי SBS מאופינים למקררי דלת ליד דלת משמעותו שלקחו מקרר וחתכו אותו ולאורך. וישנה קורה שמבדילה בין התאים כאשר תא אחד (בד"כ הימני) הוא תא מזון והתא השני (בד"כ השמאלי) הוא תא ההקפאה.
    בגלל מבנהו של המקרר הזה התאים עצמם מאוד צרים (דמיינו לעצמכם שמקרר ברוחב 60-70 ס"מ מחלקים אותה לשנים ויש באמצע קורה של 4 ס"מ תקבלו שכל רוחב התא הוא כ 30 ס"מ) ולכן צריך להתרגל לתאים צרים לאו אורך המקרר.

    אנשים נוטים להתבלבל עם המקררים החדשים שמאופיינים עם תא מזון או תא הקפאה בעל 2 דלתות כאשר 2 הדלתות פותחות את תא המזון בלבד ללא קשר לתא ההקפאה
    יצרנים רבים כנראה ששמו לב כאשר יש מקרר רחב (מעל 60 ס"מ ) יותר קל לפתוח דלת צרה מאשר דלת רחבה ולכן חילקו את הדלת של תא מזון ל-2. (פרט לזה שעדיף לפתוח דלת צרה בכדי למנוע כניסת אוויר חם ולחות כמה שפחות)
    במשך הזמן ראו כי טוב ואפשר במקום לשים מגירה נפתחת להקפאה לשים גם 2 דלתות בהקפאה ולתת להם מחיצה כמו במקררי SBS והן הם יצרו דבר מדהים זה שהלקוח יכול לבחור תא אחד שישמש לחילופין או לתא מזון או תא הקפאה ולאחד התאים נתנו מאייד נפרד ובפיקוד נתנו אופציה לבחור בין טמפרטורת מזון לטמפרטורת הקפאה (יש לציין שמצב כזה יכול לעבוד רק עם מדחסי inverter)

    מקררים מהסוג הזה נקראים מקררים 3 או 4 דלתות או מקרר 2 דלתות עם מגירה ואין להם קשר למקררי ה SBS הנפוצים

    מקררי דלת זכוכית

    בד"כ מערכות אלו יהיו או מקררים או מקפיאים בנפרד (אין דבר כזה משולב).
    הטכנולוגיה זה לא משנה ויכול להיות מכל אחד מהסוגים שכתבתי למעלה.

    אורות/זמזמי דלת ומנגנונים שונים

    זה הכל גימיקים שתקנו אותם ותו לא.

    מה עדיף דרוג A או דרוג B/C.

    לפני שאני מקבל התקפה של עדיף קירור A (שזה ברור ועדיף) צריך לקחת גם את נושא הנוחות ולכן, אם אתם רואים מקרר שהוא נח לכם ופרקטי והוא בדרוג B או C זה עדיף מאשר לקנות מקרר עם דרוג A ולא פרקטי לכם.

    אחריות (נושא כאוב כמו פלסטיקה)

    ישנם כמה סוגי אחריות

    1. אחריות ע"פ חוק
      זוהי אחריות לשנה הראשונה של המוצר והיבואן אחראי לתקן ולהחליף כל חלק שלא נראה כתקין.
      אחריות כוללת על כל המקרר פרט לתקלות שבר (מדפים ששברתם וכד')
    2. אחריות מורחבת
      האחריות הזו מחולקת לכמה דברים וצריך לשים לב בדיוק מה לוקחים (אני מפרט)
    3. אחריות על מערכת הקירור - משמעותה שהיבואן נותן אחריות של שנים נוספות על כל מערכת הקירור (תבדקו טוב טוב) זה אומר שכל חלק ששיך למערכת הקירור כגון: מדחס,מעבה מאייד ואביזר הצרה יכללו באחריות זו.
      חלקי החשמל לא נכללים במערכת זו.
      באחריות זו צריך לבדוק מול היבואן אם הטכנאי שמגיע הוא מחליף את החלקים ללא תשלום ולוקח עבודה רק על הביקור או שגם עלות הביקור כלול. (בד"כ לא)
    4. אחריות מדחס.
      יש הבדל גדול בין אחריות מדחס לאחריות מע' הקירור.
      באחריות מדחס היבואן נותן לכם אחריות רק על המדחס שאם הוא יתקלקל תוך השנים שהוא נותן הוא יחליף לכם את המדחס ללא עלות (על העבודה - תשלמו).
      הסבירות שמדחס הולך ב 10 שנים הוא בד"כ נמוך מאוד ולכן זהו יותר "טריק" שיווקי שאנשים לא יודעים.
    5. אחריות נוספת בתשלום
      זוהי אחריות שאתם משלמים עליה מראש ליבואן לעודף אחריות
      האחריות יכולה להתחלק לשני חלקים
      1 . אחריות כולל חלקים
      זוהי אחריות שאם לאחר שנה הטכנאי של החברה מגיע לתקן את המקרר במסגרת האחריות הנוספת לא תשלמו כלום
      2 . אחריות נוספת ללא חלקים.
      זוהי אחריות שאם לאחר שנה הטכנאי של החברה מגיע לתקן את המקרר במסגרת האחריות הנוספת את תשלמו רק על החלקים ולא על ביקור טכנאי

    מגן ברקים

    במקררים החדשים מומלץ לשים מגן ברקים אך לא חובה הכולל השהיה של נפילות מתח זה אומר שאם היה נפילת מתח (אפילו רגעית) וחזר החשמל המגן ישמור טל מרווח של כ-5 דקות להחזרת המתח למקרר.
    מצב זה נועד למדע זעזועים במדחס ובכרטיסים האלקטרוניים.
    אין חובה לקנות את המגן ברקים מהטכנאי שמגיע להפעיל את המקרר (הוא רק מקבל על זה עמה) תוכלו לקנות את המכשירים האלו (מהסוגים הטובים) בכל מקום אחר ב 1/4 מחיר.
    אם טכנאי אומר לכם שאם לא תקנו ממנו מגן ברקים אין לכם אחריות למקרר פשוט תעיפו אותו מכל המדרגות אין חייה כזו!!!!!

    פינוי המקרר הישן

    ע"פ חוק אתם זכאים לפינוי המקרר הישן שלכם ללא תשלום. אפשר לבדוק זאת ע"י החנות מהם התנאים.
    קחו בחשבון שאם המוביל יצטרך לפרק דלתות הוא ייקח על זה כסף. (תמיד תוכלו לפרק לבד ולחסוך כמה שקלים)

    **אם הספקתם לקרוא ולהגיע שעד כאן כנראה שזה היה מעניין

    מסקנות

    1. חישבו מה הצרכים שלכם בקניית מקרר. (נפח,גודל וכד')
    2. בדקו נוחות של מקררים שונים (תא מזון עליון או תחתון , טכנולוגיה,SBS וכד' )
      אל תתביישו לקחת אתכם כמה בקבוקי קולה,יין בקבוקים שונים,או מה שאתם מכניסים תדיר במקרר ותראו איך הם נכנסים לתאים השונים. ישנם מצבים שתראו מקרר שמוצא חן בעינכם אבל הבקבוקים לא יושבים טוב )
    3. בדקו אפשריות של שרות, החלפת אטמים בעת הצורך,חלקי חילוף וכד' (ולא לשכוח לבדוק מול מקרים שונים אם יש חלקים שתואמים.
    4. התייעצו עם חברים איזה מקרר יש להם ואיך השרות שלהם
    5. יש לכם מקרר תנסו להתקשר לשרות ולשאול כמה עולים מדפים,מגירות (זה יביא לכם אינדיקציה של עליות לחלקי חילוף.) ואם כבר יש לכם מקרר של חברה מתחרה עם אותם חלקים אפשר להתקשר אליהם ולשאול אותם ולראות הפרשי מחירים.
    6. אל תסתכלו רק על דירוג A אלא בדקו נוחות.
    7. (בערבון מוגבל) יש לכם מקרר שנראה לכם תיקחו אתכם את הילדים ותראו איך הם מתמודדיים איתו (שלא יווצר מצב שהילד רוצה לפתוח את המקרר ושולף משם את הידית מפני שהוא לא הצליח)
    8. אל תקנו כי המוכר לוחץ למכור כי יש מבצע רק היום
      המוכר בד"כ רוצה למכור בכל מחיר גם אם זה לא המקרר שהכי מתאים לכם.
    9. מדידו בבית את המידות שהיכן הולך לשבת המקרר ואז בידקו את המקרר שאתם מעוניינים לקנות ולוודא שהוא נכנס למקומו (שלא יווצר מצב קניתם מקרר והוא לא נכנס לכך שלו)
    10. בידקו עם החנות עליות הובלה, תשלום מקומה נוספת, פרוק דלתות וכד'.
    11. בדקו אם להפעלה הראשונית צריך להביא את החברה ואם זה כרוך בתשלום נוסף
    12. בדקו את נושא האחריות מה הוא מכיל ואם ממליצים לכם להוסיף תוספת אחריות

    מקווה שהנהנתם

    מתחיל בע"ה לכתוב על מקפיאים......

    פורסם במאמרים
  • איגוד כבלי חשמל / מחשב

    מכירים שיש לכם כבלים ואתם רוצים לסדר אותם בתוך מאגד כבלים (מין שרוול מגולגל שבו נמצאים כל הכבלים)

    אז אני עשיתי השבוע סדר אצלי במשרד והוספתי עוד מסך למחשב וסידרתי לי מקום ללפלטופ שלי אך פתאום נהיו לי הרבה חוטים מפוזרים. ובלגן שלם,

    בדיוק באותו יום זרקתי המון ספירלות לחוברות בגדלים שונים.
    בהתחלה לא חשבתי שהיה לי שיבוש במוצר הזה אך פתאום נפל לי האסימון למה אני לא יכול להשתמש בספירלות האלו לאגוד את הכבלים הפזורים.
    חיש הלכתי לפינת המחזור ולקחתי משם 2-3 יחידות בגודל בינוני (8 מ"מ) ואיתם אגדתי את הכבלים ויש סדר על השולחן (תמונות בהמשך)

    היתרון של זה זה שאפשר לקחת גודל ספירלה לפי עובי החוטים שאתם צריכים וניתן לחבר כמה ביחד או לגזור ולהגיע לאורך רצוי לכם.
    יתרון נוסף שיש לזה שניתן להדביק את זה בדבק עם או עם דבק דו צדדי בצד השטוח של הספירלה.

    3a9dee27-a093-4ef1-b29e-6e84c0420d9a-image.png

    6fe01ff7-09a9-4cfa-aaae-52abe1d06a4a-image.png

    פורסם בטיפים למשרד
  • ירידת שורה באקסל מבלי למזג תאים

    לפעמים יש לכם טבלה ואתם רוצים בתוך תא אחד לשים כמה שורות.
    הטבלה כבר בנויה ואתם לא רוצים להוסיף שורות למזג תאים.

    מה עושים זה:
    עומדים על התא שאתם רוצים לקבל שורה נוספת ולוחצים על Alt+Enter (שמאלי) ומקבלים שורה נוספת.

    כאשר רשום משהו בתא ולא לאבד את הנתון אז נכנסים לתא לוחצים לחיצה כפולה כביכול לערוך את הנתון ולוחצים End (לתו האחרון) ואז Alt+Enter (שמאלי) ואז מקבלים את המשך התא.

    את התאים ניתן לעצב ל"יישור למרכז" או כל ימין/שמאל כרצונכם.

    3f187b11-3323-4b0d-82b5-beffac511ef1-image.png

    פורסם בטיפים למשרד
  • חישוב שינוי גודל העתקה במכונת צילום

    מצאתי מחשבון לחישוב גודל הקטנה והגדלה במכונות צילום

    כתובת האתר: https://www.universalprinting.com/Calculator.aspx

    אתם כותבים את גודל הדף שלכם המקורי ואת גודל הדף שאתם רוצים שיהיה קטן או גדול ולוחצים בכפתור Calculate ובשדה ה Percentage תקבלו את יחס ההקטנה או ההגדלה שאתם צריכים לעשות.

    לא חייבים לחפש רק את יחס ההקטנה/הגדלה תוכלו לרשום רק 2 פרמטרים ולקבל את השלישי
    לדוגמא: (במקרה של @מעמד )

    1. לרשום את דף המקור (A4) ואת דף היעד (A6 = 1/4 עמוד A4) ולקבל בשדה Percentage 50 שזה יחס הקטנה ל 50 %

    2. אותו דבר אפשר לרשום דף מקור (A4) ויחס הקטנה 50 ותקבלו את דף היעד (A6)

    3. כמו בדוגמא 2 רק דף יעד ויחס הקטנה.

    3004fc89-95bb-4047-9375-0b70a72e3b52-image.png

    חישוב DPI
    ישנו גם מחשבון DPI (למי שרוצה).
    עוד מחשבון DPI (לא בדקתי - מי שרוצה יכול לבדוק ולהחזיר משוב)

    באתר הזה יש עוד כמה כלים להדפסות - לא התעמקתי

    פורסם בטיפים למשרד