איך לכוון נכון טמפרטורה במזגן
-
למרות שאנחנו אטוטו בסוף החורף אבל אני אתן לכם כמה טיפים שלא מספרים לכם על טמפרטורת המזגן שלכם.
טמפרטורת ה SET-PONT
הטמפרטורה שאתם קובעים בשלט זהו טמפרטורת ה SET-PONT שלכם - כלומר:
זהו הטמפרטורה שאתם מעוניינים שיהיה בחדר בזמן שהמזגן יכנס להשהייה.
לדוגמה: אם ברצונכם שבחדר תרגישו טמפרטורה של 23 מעלות אז שמים בשלט טמפרטורה של 23 מעלות ושרגש האויר חוזר מרגיש את ערכו של 23 מעלות המזגן יכנס להשהייה.איך המזגן יודע איזה טמפרטורה קבעתם
אם פתחתם פעם את הפנל המזגן שלכם בוודאי הבחנתם באיזה "גו'ק" שחור באחד צידי המזגן (בד"כ צד ימין למעלה)
זהו למעשה רגש הטמפרטורה של המזגן שלכם.
האמת היא שהמזגן לא יודע למדוד באמת טמפרטורה אלה הוא מודד "ערך נגדי" כלומר: הרגש הוא סוג של נגד משתנה שיש לו ערך התחלתי שמותאם לטמפרטורה של 25 מעלות וכאשר הטמפרטורה עולה או יורדת הערך משתנה בהתאם. (כשקר הערך יורד ושחם הערך עולה).
כשאתם קובעים ומשדרים בשלט טמפרטורה של 23 מעלות המזגן ממיר את הטמפרטורה לערך הרצוי של ברגש וכאשר הרגש יגיע לערך הרצוי ששודר המזגן יפסיק את פעולתו וכאשר הוא ישנה את ערכו בהתאמה והא יפעיל את היחידה החיצונית בהתאמה.סקירה קצרה איך מזגן מקרר/מחמם
חוקי התרמודינמיקה קובעים שבשביל לחמם או לקרר צריך שיהיה הפרשי טמפרטורה של לפחות 10 מעלות הפרש כלומר: אם אני רוצה שיהיה בחדר 23 מעלות בקירור המזגן צריך להוציא לפחות 13 מעלות ומטה ואם אני רוצה את החדר 23 מעלות בחימום המזגן צריך להוציא לפחות 33 מעלות ומעלה לכן, המזגן תמיד מודד את הפרשי הטמפרטורה בין רגש האויר החוזר לרגש הסוללה שנמצאת בפנים.
המזגן תמיד יוציא טמפרטורה קבועה מפתח המזגן (בקיץ כ 7 מעלות ובחורף כ 45-50 מעלות - מתחת או מעל לטמפרטורות אלו תשימו לב שהמזגן לא עובד כמו צריך)
כאשר הטמפרטורות שוות לא יתבצע פעולת קרור/חימום ולכן תמיד דואגים שישהיה הפרש גדול ומה שמפסיק זה רגש האויר החוזר את פעולת המזגן כאשר הוא מגיע לטמפרטורת ה SET-PONT שלנוובכל זאת מהי הטמפרטורה המומלצת לשים בשלט?
בטח שמעתם הרבה בפרסומות לשים טמפרטורה של 25 מעלות אז זהו שזה לא מדוייק ומוחלט.אתם כמשתמשים צריכים להרגיש נעים בבית/במשרד ולכן לשים יותר מידי מעלות נמוכות אתם תרגישו קר מידי וטמפרטורות גבוהות אתם תרגישו חם מידי ולכן ישנם טמפרטורות מומלצות (ממוצעות) לרוב בני האדם והם:
קיץ 23-25 מעלות
חורף 22-24 מעלותאם תשימו בקיץ פחות מ 23 מעלות היחידה החיצונית תעבוד יותר זמן ותרגשו יותר קריר ופחות נוח ואם תשימו מעל 25 מעלות היחידה החיצונית תפסיק מהר מידי ותרגישו חם מידי.
כנ"ל בחורף אם תשימו פחות מ 22 מעלות תרגישו קר מידי בחדר ואם תשימו יותר מ 24 מעלות תרגישו חם מידי ומחנק.ומה ממולץ בדיוק לעשות?
עדיין מי שמרגיש שזה נראה לו "קצת" משונה יכול ב 10 דקות הראשונות לתת את הטמפרטורת המקסימום (בקיץ 18 ובחורף 30) ולאחר כ 10 דקות שהחדר קר/חם להוריד לטמפרטורות הרצויות.מה קורה במזגני אינוורטר
במזגני אינורטר קורה בדיוק אותו דבר אך ההבדל בין מזגן ON-OFF לאינוורטר שמזגן ON-OFF כאשר הפיקוד מרגיש שהגיע הטמפרטורה לפי מה שנקבע היחידה החיצונית תפסיק את פעולתו.
במזגני אינורטר היחידה החיצונית והפנימית אינם מפסיקות בכלל והם עובדות בתפוקות של 25%-130% עבודה כך שתמיד הפיקוד הפנימי מייצב את הטמפרטורה בבית למה שנקבע על ידכם.ומה אם אני רוצה לשמר טמפרטורה באזור מסויים בחדר
גם לכך יש פיתרון
אם שמתם לב שישנם שלטים להם פונקציית I FEEL (אני מרגיש) משמעותו שאני מעביר את הרגש אויר החוזר מהמזגן לשלט שלכם כך שאם אני אשים את השלט בנקודה מסויימת בחדר בקשר עין עם המזגן הטמפרטורה הנמדדת תהיה בשלט ולא מהמזגן וברגע שהשלט ירגיש את הטמפרטורה הרצויה הוא ישלח פקודה למזגן שיעצור את היחידה החיצונית (או להוריד תפוקות במזגני אינורטר)ומה הקשר בין הטמפרטורות לפילטרי המזגן
בוודאי שמתם לב לפני שמזמינים טכנאי מבקשים מכם לנקות את הפלטרים.
הדבר נובע בעיקר מהסיבה הבאה:
כאשר יש פילטרים מלאים אבק וסתומים נוצר אויר כלוא משמעותו שהאויר שבין הפילטר ליחידה אינה זזה והיא עומדת במקומה ולכן הרגש לא נותן את הפקודה ליחידה החיצונית לעבוד.
בד"כ אם יש אויר כלוא והמזגן עובד אך היחידה החיצונית לא מתחילה לעבוד מוצאים את הפילטרים ונכנס אויר טרי והמזגן מתחיל לעבוד. (מניסיון!!!! אם אין תקלה אחרת).
זאת אחת הסיבות שצריך מידי פעם לנקות את פילטרי המזגן (פרט לזה שגם לא תנשמו אויר מלא אבק)ובדאי שמתם לב שאם יש פילטר מלוכלך המזגן מתחיל לזייף ועובד ומפסיק מתי שנח לו ולכם לא נעים בכלל בחדר
כל כמה זמן צריך לנקות את הפלטרים?
בעיקרון אם אין הרבה אבק בביתכם אפשרי כל תחילת תקופה לנקות פילטרים
מומלץ ואם אפשר זה בין חודש ל 3 חודשים לעבור ולנקות פילטרים.זיכרו - כמו ברכב הפילטר הוא הלב של המזגן פילטר מלוכלך גורם לבעיות במזגן לכן רצוי לנקותו מידי פעם.
_________________________________________________________________________________________
אודות
תקנון
צור קשר
הבהרה משפטית
פורום אופיס
2020-2022