תרכיז לימונדה
-
הפעם אסביר איך להכין לימונדה קרה לימי קיץ חמים.
מצרכים:
- 6-7 לימונים רכים (צריך 300 מ"ל מיץ לימון טרי)
- 400 מ"ל מים
- כ- 20 גרם סוכר
- 7-8 עלי נענע (לא חובה)
הוראות הכנה:
- שמים את המיץ לימון בסיר קטן ומתחים להרתיח את המיץ.
- שהמיץ מתחיל לרתוח מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס.
- זה הזמן לטעום (בעדינות זה חם) ולבדוק שזה לא חמוץ/מתוק מידי
- נותנים למסה שבסיר לרתוח טוב ומוסיפים את עלי הנענע.
- ממשיכים להרתיח עוד 5-7 דקות ומוצאים את עלי הנענע מהסיר.
בינתיים עד שהמסה מבעבעת לוקחים בקבוק זכוכית עם פקק ושוטפים טוב את הבקבוק והפקק.
שימו את הבקבוק על צלחת ושפכו בעדינות את המסה שבסיר לבקבוק.- סגרו היטב את הבקבוק והפכו אותו מספר פעמים.
שימו לב המיץ נורא חם ולכן תשתמשו בעדינות במגבת/כפפת
*תתנו לבקבוק להתקרר בטמפרטורת החדר כמה שעות.
- שמרו את הבקבוק במקרר עד 3 ימים.
הכנת המשקה:
שמים טיפה בכוס ומוסיפים מים קרים ומערבבים ושותים.אפשרות נוספת
שהבקבוק קר שופכים לתוף תבניות סיליקון את התרכיז ומקפיאים (שימו לב שיש לשים את הסיליקון על מגש קטן)
שהקוביות קפאו אפשר להוציא בכל פעם קובייה ולשים בכוס עם מים קרים, לערב היטב ולשתות.
_________________________________________________________________________________________
אודות
תקנון
צור קשר
הבהרה משפטית
פורום אופיס
2020-2022